HVAD ER FORSKELLEN PÅ GULD ?

HVORFOR ER GULD FORSKELLIGE FARVER?

Rent guld er 24 karat, det er meget formbart som materiale i sin reneste form. Af denne grund ser du ikke ofte rene guldsmykker på hovedgaden, vi har en tendens til at legere guld med andre metaller for at forbedre dets holdbarhed og forvandle det til et slidbart metal, der kan bæres hver dag. Det kan også legeres med forskellige metaller for at ændre dets farve til at blive gult guld, rosa guld eller hvidguld.

Gult guld beskrives som sådan på grund af dets gule farve, som er et resultat af, at det er legeret med sølv og kobber. 9 karat gult guld er ofte en lysere gul farve end 18 karat gult guld, som er mere en rig og intens gul på grund af dets højere guldindhold. Du kan se flotte 18 karat guldsmykker fra Ro Copenhagen.

 

9 karat gult guld

38% guld

10% Sølv

52% kobber + zink

 

18 karat gult guld

75% guld

16% sølv

9% kobber

 

Hvidt guld

Hvidguld beskrives som sådan, fordi det er hvidt i farven. Det er ofte legeret kraftigt med sølv eller palladium for at bevare sin hvide farve. 9 karat hvidguld har en lysere, mere cremet tone. 18 karat hvidguld har en dybere tone og mere en sølvmetal farve, og er legeret med palladium, hvilket øger holdbarheden.

 

9 karat hvidguld

38% guld

55% sølv

7% kobber + zink

 

18 karat hvidguld

75% guld

13% palladium

12% Sølv

 

Rose eller rødguld beskrives som sådan, fordi den er rød i farven. Det er ofte legeret kraftigt med kobber for at skabe denne farve. 9 karat rosa guld har en mere intens pink farve på grund af den høje mængde kobber i denne legering. 18 karat rosa guld er stadig rød i farven, men har mere en gul undertone på grund af de høje niveauer af guld i legeringen.

 

9 karat rosa guld

38% guld

3% sølv

59% zink og kobber

 

18 karat rosa guld

75% guld

8,5% sølv

16,5% kobber

 

Når du designer et smykke, opdager du, at nogle farver af guld kan komplementere et design mere end andre, og forskellige smag kan foretrække en kombination frem for en anden. F.eks. rigt farvede røde eller grønne ædelstene supplerer især gult guld. Hvidguld er ofte populært med blå sten, og rosa guld ser smukt ud med diamanter eller rødmefarver som fersken safirer eller pink farvede sten. Blanding af metaller kan også skabe et slående og unikt design, da alle trefarvede guld komplementerer hinanden godt. Se flotte guldsmykker her.

0 kommentarer