Det skal du opleve i smukke Rom

Her får du en helt unik guide til Rom – så du hurtigt og nemt sikrer dig, at du får mest ud af din rejse. Tag afsted en hel uge – eller blot en weekend. En ting er sikkert – du vil her få minder få livet og du er nødt til at huske dit kamera – og nogle penge (for der er gode shoppemuligheder)

 

Alle de største seværdigheder i Rom stammer enten fra Det Romerske Rige eller Den Katolske Kirke. Rom er til dig som elsker storferier og kulturelle oplevelser.

 

Besøg Colosseum som er et amfiteater der stod færdigbygget helt tilbage i år 80 e.kr. efter otte års meget omfattende arbejde. Det var engang Roms største amfiteater. Men med tiden har mange års ødelæggelser, tyveri og manglende vedligeholdelse har sat sine spor. Men alligevel er amfiteatret et imponerende syn, som du ikke må snyde dig selv for – der er mange gode billeder at tage alligevel!

 

Peterskirken er en bygning som der definerer hele Vatikanstaten. Den er centrum i det mindste land – men den er også hele omdrejningspunktet for det katolske univers. Her kan du opleve en masse historie og mange seværdigheder. Vi skal helt tilbage til 2. århundrede tallet hvor den første helligdom blev opført lige der, hvor Skt. Peter var blevet begravet. Rom blev ikke bygget på en dag og det gjorde Peterskirken ej heller. Det tog mere end et helt århundrede, før den var færdigbygget. Og det var efter at en lang række store arkitekter havde sat deres præg på kirken.

 

Det Sixtinske Kapel er hovedkapellet i Vatikanpaladset. Her kan i se de smukkeste vægge med en masse kunstneriske motiver fra bl.a. Moses’ og Jesus’ liv, og de er udført af kunstnere fra 1400- og 1500-tallets Rom. Selve kronen på værket er Michelangelos berømte fresko ”Dommedag”, som er hans mesterværk. Hele arbejdet har taget syv år at udføre og blev udført fra 1534 til 1541, hvilket markerede afslutningen på udsmykningen af Det Sixtinske Kapel. For at færdiggøre det hele måtte man endda fjerne to vinduer over et alter så støvet ikke kunne lægge sig.

 

Rom er ikke bare en smuk og kulturel by – der er også masser af restauranter at gå i krig med og en perfekt romantisk ferie – med kulturelle oplevelser, hvis du spørger mig. Det er helt klart alle pengene værd og en unik oplevelse for livet.

 

Så der er altså rigtig meget at opleve på en storrejse til Rom. Udover de mange gamle seværdigheder, så kan byen også byde på en masse kultur. Og lad og endelige ikke glemme den gode mad og dejlige vin, som Italien jo også er meget kendt for.

0 kommentarer