Kom ud og oplev naturen

Vintermånederne presser sig på og vi danskere er gode til, at holde os inden døre. Det er lidt synd for den danske natur er faktisk utrolig smuk om vinteren. Mange synes, at det nu er rarest, at sidde indenfor med et spil hjerterfri eller et spil 7-kabale. Desværre er det også blevet sådan – formentlig pga. global opvarmning – at vi ikke oplever så meget sne mere. Som barn i 90’erne eller start 00’erne oplevede man ofte sne helt op til lårene.

Sådan er det ikke længere. I hvert falde ikke alle steder i Danmark. Hvis man tænker tilbage de sidste 10 år, så er det faktisk begrænset hvad der har været af sne. Så dét der med, at hive kælken frem hvert år er ikke sikkert hvert år mere.

Der er mange fantastiske steder man kan besøge

I Danmark har vi mange fantastiske steder som kan besøges relativt nemt. Det der nok er vigtigst når man beslutter sig for, at begive sig udenfor og udforske naturen er, at man lader mobilen blive i lommen. Selvfølgelig skal der være plads til, at man tager et billede eller to, men desværre er der en tendens til, at man kigger på sin mobiltelefon igennem hele turen.

Man gør det ikke altid bevidst, da de fleste har slået diverse notifikationer til således, at du ikke kan gå nogen steder uden, at blive mindet om, at kigge på din mobil.

Af steder som bør besøges – også som vinteren er skoven, stranden, havnen og måske de små gader og stræder.

Det er sundt at komme ud

Som overskriften lyder, så er det sundt, at komme ud. Hvis du går en tur i det fri, så vil det både styrke din mentale- såvel som psykiske sundhed. Vær opmærksom på dine omgivelser – kig på de mennesker der går forbi dig. Se hvor store bygningerne er, hvor høje træerne er, hvordan fuglene pipper.

Det giver en helt anden fornemmelse end, at sidde foran fjernsynet en helt dag.

Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning

Du har sikkert hørt dette før. Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Det er i og for sig rigtigt. Vejret i sig selv kan ikke ændres – men det kan din påklædning således, at det passer til det pågældende vejr.

Så kig på vejret inden du bevæger dig udenfor og klæd dig rigtigt på. Hvis det er koldt udenfor og du har en tynd trøje på, så vil du ikke kunne nyde turen, da du vil bruge lang tid på, at “fryse”.

Kom ud og se dig omkring.

0 kommentarer