3 tips der virker godt for mig til at holde min økonomi sund

Selv om indkomsten er lav, er der meget, man kan gøre for at få pengene til at række længere. Naturligvis kan det af og til være nødvendigt med et lån, som fra lån.dk, men man skal altså passe på og holde sin økonomi sund. Her deler jeg tre af de gode råd, som har virket for mig personligt.

Læg et budget

Det kan virke som en hård og uoverskuelig opgave, men det kan altså være utroligt hjælpsomt at lægge et budget. Skriv ind, hvad din husleje og andre faste udgifter bliver, hvad din indkomst er og derefter, hvilke andre småudgifter du typisk har. Til sidst vil du se, hvad du burde have til overs hver måned, hvis du overholder budgettet.

Selvom du tillader dig selv at overskride budgettet, vil du sandsynligvis opleve, at det hjælper med at afholde dig fra impulskøb. Det er fordi, du altid er bevidst om dit budgets grænser. Et budget vil altså hjælpe dig med at spendere mindre om måneden.

Evaluer hvert køb

Denne regel er ret simpel: når du overvejer et impulskøb, bør du altid lige overveje en ekstra gang. Har jeg virkelig brug for denne bog, denne chokolade eller lignende. Naturligvis skal man nogle gange give sig selv lov til at købe på impuls, men det kan ikke skade lige at evaluere en ekstra gang, inden man gør det.

Skær ned på abonnementer

Det kan i længden gøre en stor forskel, hvis du skærer ned på dit forbrug af abonnementer. Begræns dig til én videostreamingservice, én musikplatform, og hvis du holder avis, så sørg for at benytte dig af deres særtilbud, som kan spare dig mange penge.

Jeg har selv oplevet, at disse tre tips har gjort en stor forskel i min daglige økonomi, så jeg får mere råd til de ting, der virkelig betyder noget.

 

 

0 kommentarer