Sådan lavede jeg mit eget vendespil

Jeg er blevet helt vild med at spille vendespil, efter jeg besøgte mine niecer og nevøer sidste weekend. Og derudover føler jeg virkelig også, at det hjælper mig til at huske meget bedre. Men de mange forskellige vendespil, som man kan købe derude i forretninger, er meget præget af, at vendespil typisk bliver spillet af børn. Og som voksen kunne jeg godt bare tænke mig et andet udtryk, så ikke alle kigger skævt på mig (som de gør nu, når jeg hiver mit vendespil med bondegårdens dyr frem).

Personlige kort

For at gøre mit vendespil ekstra specielt og til mig personligt, valgte jeg ikke bare nogle billeder som var ”voksne”, men nogle billeder, som også betyder noget for mig. Derfor scrollede jeg igennem min kamerarulle på kameraet og fandt de billeder, som betyder noget for mig. Billederne er fx af mit hus, mit sofahjørne i mit drivhus, min polterabend og mine yndlingsblomster fra haven. Selvom vendespillet er mere ”voksent”, er det dog stadig brugbart og nemt for børnene at spille, fordi princippet er fuldstændig det samme. Dermed sagt at det ene ikke udelukker det andet og man blot skal se de muligheder, som ligger foran én, når man står i øjeblikket.

 

Men ikke nok med dét, så ville jeg også lave et vendespil, som testede mig og min hukommelse. Derfor lavede jeg også et særskilt vendespil, hvor jeg matchede begivenheder med billeder af mennesker i mit liv, som havde været til stede, da det pågældende billede blev taget. Fx havde jeg et billede fra sidste års nytårsfest, som jeg særligt husker, fordi min veninde den aften fortalte, at hun skulle giftes i det kommende år. Derfor ville billedet fra nytårsaften blive matchet med billedet af min veninde Yrsa. Og da jeg sidste år var på Bali med min far, lavede jeg også en brik med et billede fra stranden på Bali og et billede af far. På den måde kunne jeg matche brikkerne på en anden måde end ved det klassiske vendespil – og samtidig kom der en vældig god historie ud af hvert enkelt kort, som blev matchet med en pågældende person.

 

Jeg kunne ikke gøre det alene

Efter alt mit sorteringsarbejde (hvilket var svært!) i min kamerarulle og den store udvælgelse havde fundet sted, gik jeg ind og opsatte vendespils brikkerne i et dokument. Her var jeg meget omhyggeligt og sørgede desuden for at tilføje skæremærker, så det blev let for det trykkeri, som jeg ville vælge at skære vendespils kortene ud. Jeg havde fat i flere, men jeg endte simpelthen med at vælge dem her. Ene og alene af den grund, at de var de hurtigste og billigste. Allerede dagen efter var vendespillet på vej med posten. Så god service! Det var helt fantastisk at lægge røret på, sende min fil afsted til dem og allerede sidst på eftermiddagen modtage mailen med, at mine varer var afsendt og ”her er dit track and trace-nummer”. Det var skønt og ventetiden blev så meget mere overskuelig på den måde, fordi ja – der var ingen!

 

Den perfekte gaveidé

Ikke nok med at jeg er helt forelsket i mine 2 slags vendespil, så kan jeg også se, hvordan andre bliver betaget og fascineret. Specielt det yngre publikum, som jo aldrig har set vendespil på den måde. De troede kun, at vendespil kunne være med dyr eller ting. Derfor vil jeg også blot videregive, at et personligt vendespil er den helt perfekte gave til fødselsdage (specielt børnefødselsdage), barnedåb og endda bryllup. Selv sidder jeg lige nu og ærgrer mig over, at jeg ikke tidligere har tænkt på det. Det kunne da have været vildt sejt, hvis vi havde vores eget personlige vendespil til vores bryllup, som gæsterne kunne have siddet med.

0 kommentarer