festsang
Sådan skrev jeg en virkelig god festsang

En god festsang, skaber følelser, den får folk til at grine, den får folk til at rykke lidt tættere sammen og skåle, ja den kan endda få folk op og stå.

Sange gør noget ved os mennesker, som ikke mange andre ting kan gøre, vi husker sange og melodier bedre end noget andet. Hvem har ikke prøvet at have en melodi på hjernen, du aner ikke hvor den kom fra, men pludselig sidder du og nynner melodien igen og igen. Vores hjerne er skabt til at huske og memorere melodier, og når vi hører et godt stykke musik, så belønner vores hjerne os og vi bliver glade i hovedet. Den udløser dopamin.

Netop af disse grunde, så kastede jeg mig i sin tid over festsangs kunsten. For hvad er bedre end at kunne få gang i en fuld forsamling med en god festssang? At se folks entusiasme og glæde, var nok for mig.

Det kræver det at skrive en VIRKELIG god festssang

Vi har alle været til en fest, hvor der er blevet sendt en sang rundt, som man med det samme kunne se, var hentet fra internettet. Navnet er måske lige ændret, men ellers er den bygget op over en allerede eksisterende sang. Det er en helt fin gestus, at have en sang med, men man kan tydelig mærke at sangen ikke er personlig.

1. Skriv den selv

Første råd til at skrive en god festsang er dermed, at skrive den selv. Og når du skriver den selv, så husk at få noget personligt med – og det fører os videre til det næste råd.

2. Skriv episoder og oplevelser ned

Inden du overhovedet begynder at skrive sangen, så skriv alle de episoder og oplevelser, du har med personen ned. Start med at tage de knap så sjove episoder med også, og så kan du altid skære ned senere hen.

3. Find en melodi der passer

Dernæst skal du finde en melodi der passer til sangens stemning og formål. Skal det være en sjov og festlig sang? Eller en mere alvorlig sang? Tænk på melodier i forskelligt tempo, og vælg så en der passer til dit formål. Sørg dog også for at det er en melodi, folk kender, ellers kan det hurtigt blive akavet til festen.

4. Flet sjove episoder og personlige historier sammen, og find rim der passer

Herefter er det vigtigt, at du kommer hele vejen rundt og fletter dine nedskrevne episoder sammen. Her kan du så blande de sjove og de mere personlige episoder, og lade dem spille sammen. Vær ekstra opmærskom på dine ende rim, der skal passe til slutningen. Mangler du inspiration til at finde på sjove og personlige historier til en festsang, så klik her.

5. DEN SKAL KUNNE SYNGES

Test, test, test. Det er ikke nok at du selv kan synge den, men andre skal også kunne synge den. Få nogen du kender til at synge den igennem, så du er helt sikker på at den kan synges. Kan de ikke synge den, så kan dem til festen nok heller ikke, og så må du skrive lidt om i den.

 

0 kommentarer