
Æblegrød

Æblegrød.. Navnet er ikke specielt flatterende og bevidner slet slet ikke om hvor lækker en spise æblegrød egentligt er! Denne opskrift forvandler æblerne til en sød og syrlig grød fyldt med de fineste små sorte vaniljekorn. Den smager himmelsk, når den stadig er lun, med en god vaniljeis eller med flødeskum og knuste makroner. Når den er kold kan den anrettes i portionglas og bruges til små desserter eller gemmes til morgenmad, hvor den gør sig godt med skyr på :-).
Ingredienser:
- 1 kilo æbler
- 60 gram rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1,5 dl. koldt vand
Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre tern
- Hæld æbletern og vand i en gryde og kog i ca 30 min. til massen begynder at ligne grød
- Imens æblerne koger, kan du flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Mas lidt af sukkeret ud i kornene, så de skilles ad
- Tilsæt sukker og vanilje og kog yderligere 4-5 minutter
- Køl let af og spiiiiiis!