Kaffe – sundt eller ej?

Er kaffe sundt eller ej?

Det spørgsmål er blevet debatteret heftigt i løbet af de sidste par år. På den positive front er det blandt andet blevet fremhævet, at kaffe virker forebyggende mod visse former for kræft, hjertekarsygdomme og diabetes, og at op til 4 kopper om dagen har en positiv virkning på blodsukker og vægt. På den negative front bliver linjerne trukket op med påstande om, at kaffe kan give ubalance i tarmene, for højt blodtryk og mavesår – og sikkert en masse andre ubehageligheder. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke har læst så godt op på de negative effekter kaffe kan have, for jeg ELSKER kaffe og ville have svært ved at leve uden.

Uanset om man føler sig overbevist om det ene eller det andet, synes jeg det er væsentligt at huske, at kaffe i alle tilfælde kan være sundt for sjælen. Der er intet som en rigtig tiltrængt kaffepause – enten hjemme eller på en god café – med en rigtig god kop kaffe og en pause til tankerne.

Hvad er din yndlingskaffe?

Min er cappuccino og helst den fra Emmerys (og helst en stor!) – sidder og drikker en i skrivende stund og den er bestemt med til at gøre min dag lidt bedre – især hvis den er akkompagneret af en god croissant eller et stykke kage.

Der er utroligt mange forskellige måder at indtage sin kaffe på og nogle er sundere end andre. Studier viser eksempelvis, at filterkaffe er noget af det sundeste, fordi to af de giftigste stoffer der findes i kaffe bliver sorteret fra i filteret. Når man laver caffe latte, cappuccino eller espresso er der ikke noget filter og stofferne bliver således ikke sorteret fra, men ryger lige lukt i gabet på den der drikker den. Elsker man caffe latte eller cappuccino er det måske ikke så spændende med en kop filterkaffe, men drikker man flere om dagen, kan man måske skære ned på latterne og udskifte nogle af dem med en kop af den helt almindelige?

 

0 kommentarer